enkelt-header-banner

Typer serologiske pipetter og deres bruk

Serologiske pipetter brukes i laboratorier for å overføre væsker.Disse pipettene har graderinger på siden som hjelper til med å måle mengden væske som skal dispenseres eller aspireres (i milliliter eller milliliter).De anbefales mest fordi de er svært nøyaktige når det gjelder å måle de minste trinnvise nivåene.

Serologiske pipetter brukes hovedsakelig i følgende områder:

 blandet suspensjon;

✦ Kombinere reagenser og kjemiske løsninger;

Overfør celler for empirisk analyse eller utvidelse;

lagdelte reagenser for å lage gradienter med høyere tetthet;

Det finnes tre forskjellige typer serologiske pipetter:

1. Åpne pipetten

Pipetter med åpen ende med synlige ender er best egnet for måling av svært viskøse væsker.Pipettens raske fyllings- og frigjøringshastigheter gjør den ideell for håndtering av væsker som olje, maling, kosmetikk og slam.

Pipetten har også en fiberfilterplugg som bidrar til å redusere væskeforurensning.Pipetter med åpen ende er pyrogenfrie pipetter som er gammasterilisert.De er individuelt pakket i termoformet papir/plast for å forhindre skade.

Disse pipettene er tilgjengelige i størrelsene 1 ml, 2 ml, 5 ml og 10 ml.De må overholde ASTM E1380 industristandard.

2. Bakteriepipette

Bakteriepipetter er spesielt utviklet for å undersøke melk og andre meieriprodukter.Disse polystyren melkepipettene er tilgjengelige i 1,1 ml og 2,2 ml størrelser.

Dette er ikke-pyrogene engangspipetter som er sterilisert ved bruk av gammastråling.De kommer i termoformet papir/plastemballasje for å unngå skader.Disse pipettene inkluderer et fiberfilter for å beskytte væsker og væskeprøver mot forurensning.Bakteriepipetter må oppfylle ASTM E934-standarder og være kalibrert for å gi en (TD) på +/-2 %.

3. Halm

Pipetten er helt gjennomsiktig og har ingen gradering.De er spesielt utformet for å transportere og blande væsker i forskjellige applikasjoner som vakuum- eller pipetteaspirasjonsprosesser.De er engangs, pyrogenfrie, ikke-tilstoppende polystyrenpipetter.

Disse pipettene er pakket inn i termoformet plast for å unngå forurensning.De er sterilisert ved hjelp av gammastråler og oppfyller Sterility Assurance Level (SAL).


Innleggstid: Jan-05-2024